Duplafedeles történetek, Sorozatok

A Zsuzsanna-per – 2. rész

A két férfi tekintete egészen az öltözőig követte kecses mozdulatait. Egyiküknek még a nyála is elcseppent az izgalomtól. Magasra szökött pulzusukat leplezve köhintettek egyet-egyet, majd egy gondosan kitalált alibivel visszatértek a többi férfihoz.

A nyár egyre forróbbá vált, így Zsuzsannának állandó időtöltése lett az úszás és a napozás. Mivel férje jól keresett, nem szorult rá, hogy dolgozzon. Ideje nagy részét jótékonykodással töltötte: süteményeket sütött árverésekre, rendezvényhelyszíneket dekorált, óvodásokat kísért vidámparkba és még számtalan hasonló kedves dolgot végzett, amire felkérték. A „munka” után pedig rendszeresen csobbant egyet. Ha épp Sebestyén is otthon volt, akkor együtt rótták a köröket, nevetve fröcskölték egymást, kortyolták a mojitót vagy csak összebújva lebegtek egy gumimatracon.

Zsuzsanna nem sejtette, hogy a két férfi már állandó jelleggel leselkedik rá a raktárszobából a takarítószerek közül. Mivel jó barátai voltak Sebestyénnek, gyakran megfordultak a házban. Ha tehették valamilyen ürüggyel kicsalták a férfit a teraszra, hogy ott kártyázzanak, beszélgessenek, miközben ők leplezetlenül gyönyörködhettek a gyanútlanul úszkáló fiatalasszonyban. Amikor pedig nagyobb társasággal együtt vendégeskedtek a háznál, mindig találtak maguknak egy jó alibit, hogy akár csak néhány lopott percre, de megleshessék a nőt.

Hetek óta tartott így a dolog, amikor a két férfi már nem bírta türtőztetni magát és egy vendégség után csendben visszaosontak a kertbe, hogy a bokrok közül lessék meg, ahogy Zsuzsanna elsétál az öltözőig. Ilyen közelről és ennyire leplezetlenül még egyszer sem bámulhatták a gyönyörű asszonyi testet. Agyukon kezdett eluralkodni az ösztönök rózsaszín ködje és már azon voltak, hogy rárontanak Zsuzsannára az öltözőben. De a nő aznap a szokottnál is gyorsabb volt és pillanatok múlva már a ház felé tartott, hogy előkészítse a vacsorát.

A két férfi feje kitisztult és csendben kiosontak a kertből, de még órákig a látvány és a kecsegtető lehetőség hatása alatt voltak. Egész éjjel álmatlanul forgolódtak, míg kora reggel el nem határozták magukat. Egy telefonos egyeztetéssel pecsételték meg a külön kigondolt, de tökéletes egyetértésben véglegesített tervet. Már csak az alkalmas pillanat kellett. Készen állt az alibi, a menekülőútvonal és a vád is szükség esetére. Zsuzsanna attól a perctől kezdve nem volt biztonságban.