Duplafedeles történetek, Sorozatok

A Zsuzsanna-per – 1. rész

Zsuzsanna fiatalon ment férjhez a város legsármosabb és leggazdagabb férfijéhez. Minden lány az ő férje után epekedett, az esküvőig nyíltan, utána titokban. Az idősek kíváncsian figyelték a bimbózó kapcsolatot, a fiatalok rajongva bámulták őket. Mindezekkel együtt nagy tiszteletnek és szeretetnek örvendtek, mert a férfi okos volt, illedelmes és odaadó férj. Zsuzsanna pedig gondos, éles eszű és kedves.

Rendszeresen nagy partikat adtak a tágas házukban. Medencés bulik, zenés estek, irodalmi délutánok érték egymást. Néha biliárdpartikat tartottak csak a férfiak, máskor könnyed koktélozásra néztek be hozzájuk a nők. Mindemellett egymásra is jutott elegendő idejük.

Sebestyén, a férj minden héten egy estét a barátainak szentelt. Golfozni, teniszezni mentek, vagy csak egyszerűen beültek egy whiskyre valahová. Olykor pedig náluk biliárdoztak, kártyáztak. Ilyenkor Zsuzsanna visszavonult, hogy ne zavarja az urakat. Legtöbbször kiült a teraszra olvasni, telefonálni vagy csak úgy napozni.

Egy péntek délután épp náluk jöttek össze a férfiak, amikor Zsuzsanna úgy döntött a nagy melegre való tekintettel inkább csobban egyet a medencében. Kellemesen rótta a köröket a délutáni napfényben és örült a békének, csöndnek, ami körülvette. Sebestyén a barátaival az egyik távoli szobában vitatták meg az aktuális politikai eseményeket, pontosabban Zsuzsanna ezt hitte. Nem vette észre, hogy két férfi a raktárszoba ablakán keresztül figyeli őt. Lélegzetüket visszafojtva csak a szemük mozgott, ahogy Zsuzsanna karcsapásait figyelték. Azt pedig végképp nem vette észre, hogy a két férfi végignézte, ahogy fehér bikinijében, haját hátra vetve kimászott a medencéből. Lassan megtörölközött, majd elvonult a borostyánnal befuttatott kerti öltözőbe, hogy átvegye a könnyű nyári ruháját.

A két férfi tekintete egészen az öltözőig követte kecses mozdulatait. Egyiküknek még a nyála is elcseppent az izgalomtól. Magasra szökött pulzusukat leplezve köhintettek egyet-egyet, majd egy gondosan kitalált alibivel visszatértek a többi férfihoz.