Novellák

Az informatikus felesége

Az informatikus olyan ember, aki több nyelven beszél, de egyikből sincs nyelvvizsgája. Az informatikus felesége pedig olyan nő, aki “vagy megszok’, vagy megszök’ “, ahogy Switch mondaná a Mátrixban. Én megszoktam, sőt beletanulgattam, így talán már viccelhetek is.

Amanda már szinte hisztérikusan beszélt a telefonban. Barátnője odaadóan hallgatta, sőt néha támogatóan hümmögött is.

– Már megint az a Heather! Most már nem is titkolja a viszonyukat. Tegnap nyíltan beszélgetett róla a kollégájával. Hallottam, amikor állítólag meetingeltek – közben szabad kezével idézőjeleket mutatott.

– És mit mondott róla? – kérdezett a barátnő együttérzően.

– Nem értettem pontosan, de nagyon jó lehet a teste, mert folyton azt emlegette. Persze flancosan angolul, mintha úgy nem érteném, de én minden hallottam. A body így, a body úgy… Mondjuk nem lehet vele túl elégedett, mert mindenfélét bele akart illeszteni. Gondolom ilyen implantátumokat.

– De akkor mit eszik rajta annyira? Miért van vele?

– Gondolom nagyon bájos nő lehet, mert azt sokat emlegették, mármint így licitáltak egymásra a kollégájával, hogy vajon hány bájt tudnak felsorolni. Először csak 8 bájt, azt már rögtön 16-ot emlegettek.

– Ez rettenetes!

– Az egyik nagy erénye biztos a beágyazás, amit azzal a bájos bodyjával végezhet, mert a beágyazást is sokat emlegették. Pedig én is minden nap rendesen beágyazok. De van egy kis reménysugaram, mert úgy tűnik, hogy ez a Heather sokba kerülhet a férjemnek. Többször is mondogatta, hogy baj van a kessel. Biztos azt hitte menő, ha ilyen szlengesen mondja a pénzt, mintha attól több lenne neki…

– Szegénykém, mit hallottál még?

– Emlegettek még valamilyen titkos nyaralást is. Jávára akarja elvinni azt a bájos nőt. Ráadásul valamilyen kriptákat szeretne vele nézegetni. De azt mondta a kollégája, hogy Jáva kriptáit ő már látta és azt nem érdemes megnézni. Ő inkább a hegyeket javasolta, vagy ahogy ő mondta „mount”, mert ahhoz nem kell FTP-kapcsolat.

– Az micsoda Amandám?

– Gondolom olyan lehet, mint a házasság.

– Nahát!

– De tudod mi a legszörnyűbb?

– Micsoda, Amanda? Van ennél rosszabb is?

– Gyanús nekem, hogy több ilyen nőcskéje is van, mert több klienst is emlegetett. Sőt azt mondta, hogy majd megnézi a kliensoldalát. Nem tudom, mi tévő legyek!